Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 20
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ugryzienie przez domowego żółwia, połknięta zawleczka od...

Najdziwniejsze telefony do dyżurnego pogotowia naszego regionu

DZIWNE TELEFONY DO POGOTOWIA

Ugryzienie przez domowego żółwia, połknięta zawleczka od puszki z piwem, drapiące palce, egzorcyzmy... - oto najdziwniejsza zgłoszenia, które w Szczecinie odebrali pracownicy pogotowia. A kiedy należy wzywać pogotowie? Zobacz szczegóły! Pogotowie powinniśmy wzywać wyłącznie w sytuacjach nagłego zagrożenia zdrowia i życia. - Niestety wielu mieszkańców naszego regionu wciąż dzwoni pod numery alarmowe prosząc o interwencje w sprawach błahych lub takich, w których pomoc powinni uzyskać np. u lekarza rodzinnego lub stomatologa – informuje Paulina Targaszewska, rzecznik prasowy WSPR w Szczecinie. Pacjenci notorycznie błędnie dzwonią do dyspozytorni i proszą o przewiezienie do przychodni lub transport do szpitala, bo mają skierowanie na badania. Nierzadko powody wezwania karetki przez pacjentów są kuriozalne, zabawne lub zaskakujące. Zobacz przykłady niektórych takich niezasadnych wezwań na kolejnych podstronach! >>>Czy potrafisz udzielić pierwszej pomocy? Ta wiedza może uratować życie! [QUIZ]WIDEO: Wypadki drogowe - pierwsza pomoc

Zobacz również

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Stal - Spartakus. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polecamy

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi