MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Markus Spiske/pixabay.com

Domowe lody ochłodzą w upał. Wypróbuj najlepsze przepisy na zdrowe lody naturalne. Zobacz, jak zrobić owocowe i mleczne lody bez cukru

Lody arbuzowo-truskawkowe

Składniki
• 1 i 1/2 szkl. miąższu arbuza bez pestek
• 2 i 1/2 szkl. truskawek, najlepiej przetartych przez sito (bez pestek)
• 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 3-10 proc. tłuszczu lub kokosowego

Przygotowanie
1. Zmiksuj wszystkie składniki.
2. Zamroź masę w maszynce do lodów wg instrukcji urządzenia, po czym zamrażaj 1-2 godziny, albo wlej mieszankę do miski, przykryj ją i wstaw do zamrażalnika, a następnie mieszaj dokładnie co 30 minut, aż do stężenia. Albo wlej miks do foremek do lodów z patykiem i zamrażaj min 3-4 godziny.

Zobacz również

Największy Zespół Rockowy zagrał na Święcie Kielc [ZDJĘCIA]

Największy Zespół Rockowy zagrał na Święcie Kielc [ZDJĘCIA]

W Raczkach mieszkańcy powitali lato na pikniku integracyjnym

W Raczkach mieszkańcy powitali lato na pikniku integracyjnym

Polecamy

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?

Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta

HIT DNIA
Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta