MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i...
fot. PicturePartners/Getty Images

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Majeranek

Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i sosów sałatkowych. Roślina ta zawiera karwakrol i eugenol, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, czyli chroniące komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Majeranek charakteryzuje się działaniem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, rozkurczającym i osłaniającym. Dzięki tym właściwościom wspomaga leczenie niestrawności, zgagi, wrzodów żołądka, a także zmian skórnych – trądziku i egzemy.

Zobacz również

Dni Jędrzejowa na sportowo. Zacięta rywalizacja o Puchar Burmistrza [ZDJĘCIA]

Dni Jędrzejowa na sportowo. Zacięta rywalizacja o Puchar Burmistrza [ZDJĘCIA]

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Polecamy

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans

Makaron z cukinią w kremowym sosie z dodatkiem sera. Obiad gotowy w kwadrans

Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

HIT DNIA
Szybkie ciasto cytrynowe z borówkami. Wilgotne i rozpływające się w ustach

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?